Zelfstandig oefenen

Learning apps

Op de website https://learningapps.org/createApp.php vind je veel kant en klare apps of maak je in een mum van tijd je eigen app. Samenhorende paren, Sorteren per groep, Getallenlijn, Simple order, freetext input, wat hoort samen, meerkeuze quiz, invuloefening, kruiswoordraadsel, woordenzoeker, parenspel, galgje….

Ideaal om verschillende oefeningen rond woordpakketten of zo te maken. De gemaakte of gevonden apps kan je insluiten in bijvoorbeeld Genially om een interactieve les te maken.

Kleuteridee

Op de website kleuteridee.nl vind je lestips rond allerlei thema’s voor in de klas. Bij het tablad digibord vind je ook goede oefeningen rond taal, letters, cijfers, … die je kan laten zien op een digibord of die de kleuters kunnen gebruiken op een tablet, ipad of laptop.

 

Interactief werken op je bord met Proconnect van Prowise presenter

 

Laat je leerlingen samenwerken aan een mindmap of het tegen elkaar opnemen met een tafelrace. Maak een gratis account op Prowise Presenter en je kan aan de slag. De leerlingen maken in een mum van tijd connectie met het systeem. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe vlot dit werkt.

Leerlingen (of App Android, IOS)

https://connect.prowise.com/

Leerkrachten

https://www.prowise.com/nl-be/slimme-onderwijssoftware/prowise-presenter/

 

Digitaal wisbordje

Op digitaalwisbordje.nl kunnen leerlingen eenvoudig op een wisbordje schrijven (op een gsm of tablet).
De leerkracht heeft het hele overzicht van alle leerlingen in een beeld.
Het is eenvoudig, snel en gratis.

De leerkracht start met een zelfgekozen kamer, maakt zo een nummer (van chatroom) aan.
Leerlingen gebruiken hetzelfde nummer.

 

Google earth – nieuwe webversie

Google earth zit in een nieuw jasje en is ook online te gebruiken. https://earth.google.com/web

Lesideeën:

  • WerO: Opzoeken van plaatsen en wereld verkennen in 3D. (voorbeeld: typ in zoekvak hoofdstad Frankrijk); kenniskaarten over belangrijke monumenten en gebieden; maak een avontuur met ‘voyager’.
  • Meetkunde: afstanden en oppervlakte berekenen met ingebouwde tool.

Chrome music lab

Laat je leerlingen gratis muzikaal experimenteren in het Chrome Music Lab. Met deze website wil Google, door het aanbieden van leuke praktische experimenten, het leren van muziek toegankelijker maken voor iedereen.
Gebruik Chrome Music Lab als een hulpmiddel om in je klas muziek te verkennen en de link te leggen met wetenschap, wiskunde, techniek en kunst.

https://musiclab.chromeexperiments.com/

Extra uitleg en voorbeelden: