Bolleboos – gepersonaliseerde verhalen
Ga naar https://www.bolleboos.be/verhalen/ en maak de verhalen gepersonaliseerd om de interesse van de leerlingen te vergroten. Je vind voor verschillende leesniveaus verhalen.
Ga naar https://www.bolleboos.be/verhalen/ en maak de verhalen gepersonaliseerd om de interesse van de leerlingen te vergroten. Je vind voor verschillende leesniveaus verhalen.
Hier vind je verschillende DIY-opdrachten i.v.m. media. https://opdrachten.futurenl.org/po
Het gratis educatief aanbod van De Schaal van M bestaat uit:
Op de website https://learningapps.org/createApp.php vind je veel kant en klare apps of maak je in een mum van tijd je eigen app. Samenhorende paren, Sorteren per groep, Getallenlijn, Simple order, freetext input, wat hoort samen, meerkeuze quiz, invuloefening, kruiswoordraadsel, woordenzoeker, parenspel, galgje….
Ideaal om verschillende oefeningen rond woordpakketten of zo te maken. De gemaakte of gevonden apps kan je insluiten in bijvoorbeeld Genially om een interactieve les te maken.
Op de website kleuteridee.nl vind je lestips rond allerlei thema’s voor in de klas. Bij het tablad digibord vind je ook goede oefeningen rond taal, letters, cijfers, … die je kan laten zien op een digibord of die de kleuters kunnen gebruiken op een tablet, ipad of laptop.
Laat je leerlingen samenwerken aan een mindmap of het tegen elkaar opnemen met een tafelrace. Maak een gratis account op Prowise Presenter en je kan aan de slag. De leerlingen maken in een mum van tijd connectie met het systeem. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe vlot dit werkt.
Leerlingen (of App Android, IOS)
Leerkrachten
https://www.prowise.com/nl-be/slimme-onderwijssoftware/prowise-presenter/
Op digitaalwisbordje.nl kunnen leerlingen eenvoudig op een wisbordje schrijven (op een gsm of tablet).
De leerkracht heeft het hele overzicht van alle leerlingen in een beeld.
Het is eenvoudig, snel en gratis.
De leerkracht start met een zelfgekozen kamer, maakt zo een nummer (van chatroom) aan.
Leerlingen gebruiken hetzelfde nummer.
Dit online spel leert kinderen op een speelse manier over de gevaren van het internet. Het gaat van, wie mag welke berichten lezen tot cyber pesten.
Het is volledig gratis.
https://beinternetawesome.withgoogle.com/nl_be/interland/
Google earth zit in een nieuw jasje en is ook online te gebruiken. https://earth.google.com/web
Lesideeën:
Laat je leerlingen gratis muzikaal experimenteren in het Chrome Music Lab. Met deze website wil Google, door het aanbieden van leuke praktische experimenten, het leren van muziek toegankelijker maken voor iedereen.
Gebruik Chrome Music Lab als een hulpmiddel om in je klas muziek te verkennen en de link te leggen met wetenschap, wiskunde, techniek en kunst.
https://musiclab.chromeexperiments.com/
Extra uitleg en voorbeelden: