Opdrachtkaarten Scratch junior
De activiteiten die je kan vinden op de officiële website vertaalde ik naar het Nederlands en kan je in onderstaande map terug vinden (of toch een deel er van).
Officiële website:
De activiteiten die je kan vinden op de officiële website vertaalde ik naar het Nederlands en kan je in onderstaande map terug vinden (of toch een deel er van).
Officiële website:
Op deze website vind je verschillende activiteiten rond computationeel denken in de kleuterklas en in de lagere school.
https://www.stemcomputer.be/
Sleep de blobs op en neer om de toonhoogte te veranderen. Of naar voren en achteren voor verschillende klinkerklanken. Een ander machine learning-model laat de blobs reageren en harmoniseren met je input in realtime.
https://artsandculture.google.com/experiment/AAHWrq360NcGbw?cp=e30.
Op https://sketch.metademolab.com/ kan je eigen tekeningen van mannetjes/dieren/… uploaden.
Deze kan je dan laten bewegen door aan te geven waar de armen en benen zitten.
Dan zorgt een AI computer er voor dat je tekening letterlijk tot leven komt op het scherm.
Op de website kleuteridee.nl vind je lestips rond allerlei thema’s voor in de klas. Bij het tablad digibord vind je ook goede oefeningen rond taal, letters, cijfers, … die je kan laten zien op een digibord of die de kleuters kunnen gebruiken op een tablet, ipad of laptop.
Een tijdje geleden werd scratch in een nieuw kleedje gestoken. Scratch is een gratis programmeertaal ontwikkeld door MIT om jonge kinderen te leren programmeren. Maak interactieve verhalen, animaties, spelletjes, …. https://scratch.mit.edu/
Voor heel jonge kinderen (5 tot 7) bestaat de app Scratch junior: https://www.scratchjr.org/.
Achtergrondinformatie over programmeren en computationeel denken: https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/computationeel-denken/begrippen-uit-de-computerwetenschappen
Met QR-codes maak je websites makkelijk toegankelijk door het scannen van de code. Op de website https://www.martijndewinter.nl/qr-code-kaarten vind je een verzameling van 100 digitale prentenboeken met QR-code. Afdrukken, lamineren en scannen maar!
De rechtstreeks link naar het document vind je hier: https://drive.google.com/file/d/1M4YfsbV9Rzi7pB7HzWkWvnJz2pxngXWr/view
Via deze website maken de kinderen een Avatar. Deze kunnen ze gebruiken als profielfoto.
Toffe filmpjes voor tijdens een les Wero of techniek. Door en voor leerlingen.