Creatief vormgeven

Avatar maken

Je eigen avatar maken voor bijvoorbeeld je google account? Dat kan, want WPjournalist stelt een online tool beschikbaar om zelf avatars te maken en vervolgens GRATIS te downloaden. https://wpjournalist.nl/avatar-maken/

Tekeningen laten bewegen

Op https://sketch.metademolab.com/ kan je eigen tekeningen van mannetjes/dieren/… uploaden.
Deze kan je dan laten bewegen door aan te geven waar de armen en benen zitten. 
Dan zorgt een AI computer er voor dat je tekening letterlijk tot leven komt op het scherm.

 

Genially

Met deze onlinetool kan je snel en op een eenvoudige manier zelf interactieve oefeningen maken. Onderstaand vinden jullie een link naar een webinar die stapsgewijs uitlegt hoe je met Genially van start kan gaan.

Een groot voordeel van deze tool is dat verschillende zaken kan insluiten. Voorbeeld apps van learning apps, youtube-filmpjes, puzzels van Jigsaw, …. 

 

Pixlr

https://pixlr.com/nl/ is een online fotobewerkingsprogramma met zeer veel mogelijkheden maar dat ook eenvoudige tools heeft zoals het inkleuren van van gebieden, toevoegen van tekst. Denk maar aan het inkleuren van een kleurplaat tot eenvoudige bewerkingen van foto’s.

 

Een snelle kerstkaart

Maak je eigen Mondriaan

Voki

Op de website https://www.voki.com/site/create kan je een avatar aanmaken die je een gepersonaliseerde boodschap kan laten doorgeven. Dit kan een instructie zijn naar de leerlingen toe of de leerlingen kunnen zelf een avatar ontwerpen en de avatar bijvoorbeeld een verhaaltje laten vertellen. Bij de gratis versie kan je wel enkel de link doorgeven maar dat lijkt mij voldoende.

Een voorbeeld vind je hier: https://tinyurl.com/yj4x5axe