Geen webcam maar wel een smartphone?

Heb je een geen webcam op je computer maar hier toch nood aan?
Heb je wel een smartphone? 
Goed nieuws!
Je kan uw smartphone als webcam gebruiken voor je computer. Je dient hiervoor een app te installeren op beide toestellen.

Download eerst de app uit de Google Play Store of uit de Apple app Store.  Geef tijdens het installatieproces de app rechten om video en audio op te nemen. Als dit klaar is begint de app automatisch naar uw computer te zoeken. Surf nu éénmalig met je computer naar onderstaande website en klik op de knop ‘Download for Windows’ en installeer dit bestand. Geef het tijdens de installatie toestemming om de firewall aan te passen. Zijn beide toestellen in hetzelfde netwerk (wifi of kabel) dan wordt de verbinding tussen beide apparaten nu automatisch gelegd.

Volgende keer dat je dit opnieuw wil gebruiken volstaat het om de app te openen op je smartphone.

Meer info: https://www.e2esoft.com/ivcam/